Семпъл, но добре организиран – ако се придържате към тази формула,

...
Семпъл, но добре организиран – ако се придържате към тази формула,
Коментари Харесай

Три сценария за детски рожден ден у дома

Семпъл, само че добре организиран – в случай че се придържате към тази формула, всички ще са удовлетворени от празника, без значение дали е трети или осми рожден ден. Не възрастта е значима, а това по какъв начин ще наподобява празненството в очите на дребните.

Ако решите сами да организирате празника, а не да го поверявате на празненство център или аниматор, в случай че прецените, че ще се получи по-добра веселба, в случай че сте вкъщи, а не е в заведение, детски център, спектакъл, имайте поради няколко значими неща , с цел да не се главоболите прекомерно:

- Предпочитайте качеството пред количеството и не се опитвайте да съберете прекомерно доста посетители. Стандартното предписание е количеството на гостите да е равно на възрастта на детето + 1.

- Ограничете времето на празника до 2−3 часа – по-дълго би било прекомерно за всички.

 - Погрижете се овреме за сандвичите, тортата, соковете и празничните изненади, като имате поради, че на децата не им е значимо да има прекомерно доста искра, задоволително е да има балони, бягане и смях, разнородни игри и елементарни, само че ефектни хрумвания:

Бал с маски

Децата, както е известно доста добре, обожават да се обличат с мамините рокли и татковите обувки, да се преобразяват с изкуствени носове и очила. А и на възрастните им е смешно да се вършат на клоуни, тъй че би било занимателно да организирате маскарад, като няколко дни преди празника поровите в шкафовете и преправите някои шапки, облекла, аксесоари, цветни платове, тъй че да извършите пиратски костюм, престилка на готвач или да изобретите различен радостен облик.

Тук не трябват доста пари, значимото е героят да се отличава, което се реализира елементарно – вампирски зъби, космата брада се реализират елементарно с малко грим.

Когато маскарадът стартира, предложете на децата да разиграят приказки или обстановки, в които могат да влязат в ролята, която са си избрали авансово.

Търсене на съкровища

Помните ли по какъв начин Пипи, Томи и Аника се веселяха, до момента в който се вършиха на нещотърсачи? Бъдете сигурни, че и детето ви, и приятелчетата му ще се радват да играят на тази игра. Само би трябвало да се погрижите за повече пространство и „ секрети “ места, в които да скриете „ съкровищата “.

Ако наоколо има градинка или парк, би било занимателно и на вас самите да подготвите карта и напътствие към тайниците, в които да скриете всякакви дребни непотребни и смешни играчки, сувенири, лакомства. Може да раздадете на децата лупи, лопатки, фенерчета, с каквито детективите си служат, с цел да открият мистериозни загадки. Важното е да има задоволително пространство и автентичен план на загадъчната история, тъй че да има смешни изненади за всички.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР